Microsoft lanceert Microsoft for Startups

Microsoft lanceert Microsoft for Startups

Microsoft lanceert Microsoft for Startups
Microsoft for Startups is een nieuw initiatief van Microsoft. Dit stimuleringsprogramma is erop gericht startups te helpen bij de succesvolle ontwikkeling van hun product en bedrijf. Een mooie kans natuurlijk voor innovatieve starters. En niet alleen voor pure zolderkamer startups. Steeds vaker zie je dat nieuwe concepten niet binnen grote bedrijven worden ontwikkeld, maar juist op ‘armlengte’ van grote ondernemingen als startup worden opgezet.

Doel van het Microsoft for Startups programma
Microsoft for Startups zorgt voor sales ondersteuning, sponsort het gebruik van Microsoft technologie en biedt toegang een grote, wereldwijde community. De IT-gigant uit Redmond investeert in twee jaar tijd bijna 400 miljoen euro in het initiatief. Interessant genoeg om het programma wat uitgebreider te bekijken.

Sales ondersteuning vanuit het Microsoft for Startups programma
Microsoft heeft wereldwijd 40.000 verkopers die dagelijks bezig zijn Microsoft software en cloudoplossingen bij klanten onder de aandacht te brengen. Daarnaast zijn er honderdduizenden Microsoft partners. IT-bedrijven die specifieke klantoplossingen realiseren met behulp van het complete Microsoft portfolio aan software en clouddiensten. De insteek van het Microsoft for Startups programma is om ook de nieuwe innovaties van gekwalificeerde startups via die Microsoft verkoopkanalen en partners onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten.

Technologie ondersteuning voor de startups
Het gaat overigens niet alleen om salesondersteuning. Minstens zo belangrijk is natuurlijk de ondersteuning met Microsoft technologie. Zo kunnen door Microsoft ondersteunde startups tot een bedrag van 120.000 dollar aan Azure credits ontvangen. Met daaraan gekoppeld technische support en ontwikkeltools op enterprise niveau. Daarnaast krijgen gekwalificeerde startups toegang tot bedrijfssoftware en productiviteitstools. Office 365 vanzelfsprekend, maar ook Microsoft Dynamics 365.

Het mes snijdt daarbij uiteraard aan twee kanten. Als een startup met behulp van Microsoft technologie succesvol is, is dat ook voor Microsoft commercieel goed nieuws. Startups profiteren van de investeringen van Microsoft en Microsoft profiteert van de groei van de startups.

Open het Microsoft ecosysteem voor de Startups
Via Microsoft krijgen startups ook toegang tot een groter ecosysteem. Zo opent het bedrijf de komende tijd wereldwijd een groot aantal Microsoft Reactors. Dat zijn fysieke ontmoetingsplaatsen voor ondernemers, ontwikkelaars en investeerders. Ze kunnen er samenwerken aan nieuwe concepten en startups. De eerste steden buiten de Verenigde Staten waar zo’n Microsoft Reactor wordt geopend zijn London, Sydney, Tel Aviv, Berlin, Shanghai en Beijing. Amsterdam staat nog niet op de lijst, we moeten dus nog even geduld hebben.

Daarnaast is er voor de meest veelbelovende startups via het Microsoft ScaleUp programma – voorheen bekend als Microsoft Accelerators - toegang tot ontwikkelprogramma’s en co-marketing mogelijkheden. En tenslotte is er nog de mogelijke ondersteuning van Microsoft Ventures, het eigen strategisch venture capital investeringsvehikel van deze software reus.

Ervaring met het Microsoft for Startups programma?
De aankondiging is net gedaan, maar het is erg interessant om te zien wat dit nieuwe programma ook voor Nederlandse startups kan brengen. Mocht je er ervaring mee hebben opgedaan, dan horen we graag van je.

No Comments Yet.

Leave a comment

Malcare WordPress Security